caravana aur varnita trupe ruse

Parlamentari români: Ce se întâmplă la Varnița este un abuz. Cerem administrației Republicii Moldova să intervină de urgență

Redacția Liber TV

AUR consideră că la Varnița se încalcă legea națională și internațională. „Acolo sunt trupe ruse, fără nici un drept sau autoritate, care nu permit accesul unor cetățeni aflați în campanie electorală. Acolo sunt trupe ruse care fac provocări si comit abuzuri”, au transmis parlamentarii AUR.

În calitate de Senator al Parlamentului României, Vicelider al grupului senatorial AUR din Senatul României și Președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din cadrul Senatului României, îmi exprim îngrijorarea față de situația neconformă de la Varnița, acolo unde persoane cu dublă cetățenie, a României și a Republicii Moldova, sunt reținute în mod ilegal.

În momentul de față nu li se permite accesul celor de acolo la apă, hrană și condițiile minimă de igienă și mi s-a semnalat că vorbim deja de o prezență militară rusă, ce a înlocuit-o pe cea de ieri a administrației ilegale de la Tiraspol. Atenționez pe această cale că, România nu va admite ca asupra propriilor cetățeni să se comită abuzuri, iar drepturile acestora nu trebuie să fie limitate prin forță. Fac apel către administrația Republicii Moldova să intervină în remedierea acestei situații nepermise. Este clar că, Republica Moldova nu mai are control în zona Tiraspolului, unde trăiesc români asupriți de sistemul militar rusesc!”, a declarat Rodica Boancă, senator AUR în Parlamentul de la București.