De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 15 ore

Pensionarii din Găgăuzia vor beneficia de o majorare lunară de 1000 de lei

Ala Găină

Începând cu 1 octombrie, persoanele în vârstă din regiunea găgăuză care primesc o pensie mai mică de 3000 de lei vor beneficia de o majorare lunară de 1000 de lei. Anunțul a fost făcut astăzi de bașcana Evghenia Guțul, potrivit căreia, beneficiari vor fi zeci de mii de cetățeni. 

Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv, unde a fost aprobat un contract de sponsorizare pentru a acorda sprijin financiar suplimentar acestor persoane vulnerabile. Fondurile pentru această inițiativă provin din surse extrabugetare, subliniind astfel angajamentul autorităților locale față de bunăstarea cetățenilor lor în vârstă.

Cererea pentru majorarea pensiei poate fi depusă la domiciliu, la primărie, prin intermediul serviciului de asistență socială, facilitând astfel accesul persoanelor în vârstă la această importantă asistență financiară.

Potrivit lui Guțul, această inițiativă face parte dintr-un amplu program social ce se implementează în întreaga regiune a Găgăuziei, inclusiv în raionul Orhei și în Taraclia.