Pericol ecologic în râul Nistru după o avarie a sistemului de canalizare al orașului Bender. Ministerul Mediului îndeamnă oamenii să evite scăldatul

Adrian Sirbu

Reziduurile din sistemul de canalizare al orașului Bender au ajuns în râul Nistru. Informația a fost confirmată de Ministerul Mediului, care anunță că a fost solicitat de urgență ca laboratorul Agenției de Mediu să preleveze și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului, inclusiv în regiunea municipiului Tighina (Bender).

„Din informațiile preliminare consultate cu instituțiile statului, Ministerul a fost informat că avaria la sistemul de canalizare a orașului Bender a fost înlăturată de structurile orășenești, iar râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender”, anunță ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

Pentru a evita situațiile neplăcute, Ministerul Mediului solicită populației din zona adiacentă evitarea scăldatului în Nistru, precum și neadmiterea adăpatului animalelor în zona aval de Bender.

Totodată Biroul Politici de Reintegrare (BPR) informează că „prin canalul de dialog stabilit a fost sesizat reprezentantul politic de la Tiraspol, cu solicitarea de a furniza informații mai detaliate cu privire la circumstanțele acestui incident”.