Poză simbol

Peste 1000 de locuri de muncă vor fi create în șase localități din țară! Jumătate vor fi ocupate de femei

Cristina Parpalov

Banii vor fi direcționați către circa 200 de întreprinderi mici și mijlocii, producători agricoli, întreprinderi de procesare, din industria textilă, comerț, produse industriale și rezidenți ai parcurilor industriale din municipiul Edineț și orașul Strășeni.

Vor fi susținute fiinanciar peste 1200 de gospodării de fermier din localitățile rurale direct beneficiare și din cele din imediata vecinătate. Ca urmare a desfășurării acestor proiecte, vor fi create 1000 de locuri noi de muncă, dintre care jumătate vor fi ocupate de femei.

Din valoarea totală de 176 mii USD a proiectelor, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare oferă şase granturi în sumă totală de 120 mii USD, autorităţile locale cofinanţează cu suma de 20 mii USD, iar mediul de afaceri contribuie cu peste 36 mii USD.

Graţie acestor 6 proiecte, va fi îmbunătățită infrastructura de suport a afacerilor, vor fi create condiții pentru procesarea producției agricole, oportunități pentru producerea de resurse energetice alternative, condiții pentru atragerea de noi investitori în parcurile industriale, pentru promovarea potențialului local și a oportunităților de investiții, scrie bani.md.

În total, în cele 6 localități, numărul de locuri noi de muncă ar putea crește cu încă 2000, după finalizarea proiectelor.

Proiectele au fost selectate în urma unui concurs la care au participat cele 23 de localități beneficiare ale proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, selectate în 2015, printr-un proces competitiv şi deschis.