Peste 200 de transportatori protestează astăzi în Piața Marii Adunări Naționale. Ce nemulțumiri au

Ala Găină

Peste 200 de transportatori vor protesta astăzi în Piața Marii Adunări Naționale împotriva unor modificări ale Codului Transporturilor Rutiere, care, în opinia lor, i-ar putea lăsa pe mulți proprietari de rute fără licențe. De cealaltă parte, reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, precizează că modificările legislative au scopul de a asigura cetățenii cu transport modern.

Transportatorii reclamă mai multe prevederi al noului Cod, aprobat ieri de Guvern printre care și anularea prelungirii autorizației rutiere fără concurs. Astfel există riscul ca procesul de atribuire a curselor să fie mimat, iar mulți proprietari să-și piardă rutele, chiar dacă nu au încălcat legislația rutieră.

Ieri Guvernul a aprobat proiectul la Codul Transporturilor Rutiere la care s-a lucrat din anul 2021.

Amintim că în luna septembrie transportatorii au avertizat că vor organiza proteste în legătură cu modificarea Codului Transporturilor Rutiere, care ar putea permite Ministerului Infrastructurii să deschidă mai multe rute de microbuze. Aceștia sunt îngrijorați că ar putea falimenta din cauza că nu vor avea suficienți pasageri.