Pictura murală „Visul Olimpic”, inaugurată la Chișinău. Ion Ceban: „Ne dorim ca la Olimpiada de la Paris, imnul Republicii Moldova să răsune cât mai des”

Adrian Sirbu

Pictura murală  ,,Visul Olimpic”, dedicată sportivilor moldoveni care vor concura la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a fost inaugurată astăzi, 24 mai, la Chișinău. Această operă de artă, realizată cu multă grijă pentru a surprinde spiritul și determinarea campionilor noștri, celebrează curajul, dedicarea și pasiunea olimpicilor.

Prezent la eveniment, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, le-a urat mult succes celor 14 sportivi deja calificați la Paris, declarând că îi așteaptă acasă cu cât mai multe medalii.

Celor 14 sportivi calificați le dorim mult succes. Să știți că vă suntem alături, că vă ținem pumnii și că avem emoții ca și fiecare dintre dumneavoastră. Ne dorim tare mult ca drapelul Republicii Moldova, imnul de stat să răsune de cât mai multe ori la această competiție extraordinară, care adună cei mai pregătiți sportivi din lume. Vouă, vă mulțumesc foarte multe. Avem, în continuare, multe acțiuni, pe care le vom face împreună. Mult succes și să știți că ne mândrim foarte mult cu dumneavoastră”, a menționat edilul.

Această poveste inspirațională exprimată prin pictură murală reprezintă un omagiu adus spiritului olimpic. Fiecare membru al Echipei Olimpice care ne va reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris își va lăsa numele scris pe pictura murală.

Totodată, în parteneriat cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Primăria Capitalei a inițiat o campanie de promovare a Echipei Olimpice Paris 2024 pe trei troleibuze și două autobuze, cu cu genericul ,,Susține Echipa Olimpică!”. Campania de promovare va avea loc în perioada 24 mai – 8 septembrie 2024.

Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august.