De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 12 ore

Poliția atenționează despre un nou tip de escrocherie în mediul online

Adrian Sirbu

Poliția atenționează despre un nou tip de fraudă online: persoanele primesc mesaje pe telefon care conțin informații false despre necesitatea furnizării unor date suplimentare pentru a recepționa un presupus colet care urmează a fi livrat, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, pot fi întâlnite și mesaje cu informații neautentice despre o ofertă greu de refuzat sau cu titlu gratuit. Pe lângă text, aceste mesaje vor include și un link care, odată accesat, utilizatorul este redirecționat către un website fraudulos unde i se solicită să introducă datele bancare ale cardului său sau alte informații personale. Prin intermediul unui astfel de link pot fi răspândite programe care pot infecta dispozitivul mobil.

Poliția recomandă persoanelor să nu acceseze link-urile pe care le primesc, să nu răspundă la mesajele primite, să marcheze mesajele suspecte ca SPAM, să descarce aplicații numai din sursele oficiale. De asemenea, li se recomandă să nu introducă informații personale sau bancare pe site-urile neverificate, dar și să nu comunice nimănui codul OTP primit de la bancă.