Poliția de Frontieră, despre restricțiile de la Aeroport: „Terminalul aeroportuar era folosit în scopuri politice de unele grupări criminale”

Adrian Sirbu

Restricționarea accesului însoțitorilor pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău s-a făcut în contextul creșterii numărului de alerte false cu bombă, precum și din cauza folosirii terminalului aeroportuar în scopuri politice de unele grupări criminale care îngreunează activitatea serviciilor de securitate. O spun reprezentanții Poliției de Frontieră, după ce în spațiul public au apărut nemulțumiri că oamenii sunt nevoiți să aștepte afară pentru a-i petrece sau întâmpina pe cei dragi în ajunul sărbătorilor pascale

„Decizia a fost luată pentru securitatea pasagerilor și pentru a îmbunătăți capacitatea de gestionare a fluxului sporit de oameni care zboară spre și dinspre Chișinău în perioada sărbătorilor. Măsurile luate sunt necesare inclusiv în contextul creșterii numărului de alerte false cu bombă, precum și din cauza folosirii terminalului aeroportuar în scopuri politice de unele grupări criminale care îngreunează activitatea serviciilor de securitate. 

Precizăm că, din cauza recentei creșteri a numărului de alerte false cu bombă, a fost necesară evacuarea completă a aeroportului de mai multe ori. Poliția de Frontieră regretă disconfortul creat pasagerilor, dar accentuăm că prioritatea noastră este siguranța cetățenilor. Ne cerem scuze pentru incomoditățile create celor care își întâmpină rudele și apropiații”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Amintim că, din 1 până pe 16 mai 2024, accesul în terminalul aeroportuar este permis doar pentru pasageri și personal autorizat.