dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova

Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

Mai multe

Poliția Română Republica Moldova proiect unirea poliției

Poliția din Republica Moldova și din România beneficiază de un proiect în valoare de 12,5 milioane euro

Miercuri, 7 august 2019, 12:55

Poliția din Republica Moldova și din România beneficiază de un proiect în valoare de 12,5 milioane euro – ”Cooperarea regională pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România-Moldova”. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și va fi implementat în perioada anilor 2019 - 2022.

Urmează a fi renovate zece sectoare de poliție din cadrul Inspectoratelor de poliție în localitățile Edineț, Râșcani, Ungheni, Hâncești, Leova și Cahul.

Tot din acești bani va fi construit un sediu pentru trei subdiviziuni operative ale IGP, vor fi procurate echipamente performante pentru polițiști.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi lansată o platformă securizată pentru schimbul de date între structurile polițienești din România și Republica Moldova și vor avea loc instruiri comune între polițiștii de Frontieră din Republica Moldova și România.