Poliția: „Mascații nu au intervenit la dispersarea protestului de la Leușeni. Au avut loc altercații cu șoferii de tir”

Ala Găină

Poliția a reacționat la acuzațiile unor fermieri care au anunțat precum că mascații ar fi intervenit în noaptea de luni spre marți pentru a debloca traseul din preajma Vamei Leușeni. Inspectoratul General de Poliție precizează că la fața locului nu au fost implicate forțele speciale și nu au intervenit mascații, iar aceste declarații sunt false.

Mai mult ca atât poliția precizează că la un moment dat între fermieri și șoferii de tir ar fi izbucnit altercații.

„Polițiștii responsabili de menținerea ordinii publice au fost prezenți, ca la oricare alt eveniment de acest gen, pentru a menține ordinea publică, având o comunicare cu persoanele, cu atât mai mult că în jurul orei 21:00 au început altercații pe traseu între șoferii de TIR și fermieri. Catalogăm aceste acuzații drept o provocare la adresa Poliției, menită să dezinformeze societatea”, se spune într-un comunicat al IGP.

Poliția solicită fermierilor protestatari o conlucrare cu forțele de ordine, pentru a nu prejudicia cetățenii și activitățile acestora, dar și pentru a evita situațiile de genul altercațiilor care au avut loc în seara zilei de luni, 12 ianuarie

„Recomandăm persoanelor care au adus acuzații Poliției, să publice măcar o secvență video în care așa cum declară „au intervenit mascații”. Este regretabil că nu este apreciată munca colegilor noștri care își exercită atribuțiile de serviciu, dar se încearcă manipularea opiniei publice cu implicarea acestora”, se mai spune în comunicat.

Amintim că astăzi fermierii au anunțat continuarea protestelor, inclusiv în preajma Vamei Leușeni. Un anunț în acest sens a fost făcut de asociația Forța fermierilor.