De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Pregătiți hainele groase! Sfârșitul săptămânii aduce lapoviță și ninsoare

Adrian Sirbu

Meteorologii prognozează intensificări ale vântului nord-vestic, însoțite de lapoviță și ninsoare în noaptea de sâmbătă spre duminică. Vremea instabilă este provocată de un ciclon sudic, care se formează în zona Mării Mediterane și spre seara va ajunge în Republica Moldova, a precizat pentru IPN Nadejda Stolear, șefa Secţiei Prognoze la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Avertizare cod galben este emisă pentru partea de nord a țării. Se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s, precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, izolat puternice (15-25 l/m2). De asemenea, izolat se vor forma depuneri de lapoviță.

Cod portocaliu este emis în unele zone din centrul și sudul țării,  unde se prevăd precipitații puternice (25-45 l/m2), predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului nord-estic în rafale de până la 18-23 m/s.

Izolat se vor forma depuneri de lapoviță, pe drumuri ghețuș și va viscoli.

Pentru sâmbătă, 25 noiembrie, sunt prognozate temperaturi nocturne – 3… + 2 grade Celsius, ziua +2… + 6 grade Celsius. Pentru 26 noiembrie atât noaptea, cât și ziua sunt prognozate în jur de 0 grade Celsius.