Preot: Sărbătoarea Crăciunului să devină un mesaj al apropierii de cei dragi

Adrian Sirbu

Creștinii ortodocși marchează pe 25 decembrie Crăciunul pe stil nou. Solicitat de IPN, părintele Ilie Cucu, consilier cancelar al Mitropoliei Basarabiei, a menționat că sărbătoarea Crăciunului sau Noaptea Sfântă este una din acele sărbători care ne adună pe toți la masă.

Acum, când agitația coșurilor de cumpărături se mai potolește și avem un moment de tihnă, să oferim câteva clipe lui Dumnezeu și celor pe care-i iubim. Astfel, sărbătoarea Crăciunului să devină un mesaj al apropierii de cei dragi”, a spus preotul.

În preajma praznicului Nașterii Pruncului din Betleem, suntem invitați să înțelegem că sărbătorile de iarnă sunt nu doar ceremonialuri ornamentate frumos, brazi împodobiți și luminițe strălucitoare, ci tot etosul este concentrat spre și în jurul lui Dumnezeu. Spre acel Dumnezeu care coboară din ceruri și pătrunde adânc în întunericul lumii pentru a aprinde o candelă a nădejdii și a ne elibera din iluzia autonomiei noastre. Prin întruparea Sa, Mântuitorul ne aduce înapoi la viață și ne smulge din tot ce este înseamnă păcat, orbire, întuneric și frică. Dacă am trăi cu adevărat în duhul creștin, am fi copleșiți de bucuria Nașterii Domnului, am fi mai atenți la învățăturile creștine, am simți cum porțile spre Împărăția lui Dumnezeu sunt deschise în inimile noastre, pentru că adevărata întâlnire cu El se trăiește aici, în mijlocul acestei lumi”.

Biserica roagă credincioșii să acorde mai multă atenție icoanelor, să acorde importanță cuvintelor, nu vorbelor deșarte, să se concentreze pe mai multă rugăciune, nu pe vorbărie sau minciună.

Vă dorim tuturor sărbători binecuvântate și vă îmbrățișăm cu iubire, de la pământ până la cer!”, a spus consilierul cancelar al Mitropoliei Basarabiei.