Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntîna, va munci în folosul comunității, după ce a fost prins beat la volan de două ori

Redacția Liber TV

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntîna, va munci gratis în folosul comunității. Curtea de Apel Bălți a menținut la 16 februarie, decizia Judecătoriei Bălți prin care Fîntîna rămâne fără permis și este obligat să execute 134 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Asta după ce alesul raional a fost recunoscut vinovat în dosarul penal pornit pe numele său pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate avansată, scrie nordnews.md

Sergiu Fîntână, viza de reședință a căruia este în satul Mărăndeni, raionul Fălești, a declarat că va merge la biroul de probațiune, pentru a-și ispăși pedeapsa.

„Legea e una pentru toți. Există cadrul legal care reglementează toate aceste momente. Nu contează că e vorba de Serioja (Sergiu – notă red.) sau de altcineva. E logic că voi merge la Biroul de Probațiune”, a declarat Sergiu Fîntîna.

Șeful biroului de probațiune Fălești a declarat că decizia Judecătoriei Bălți va deveni executorie odată ce va ajunge în adresa instituției pe care o conduce.

„La momentul de față nu avem nici o decizie sau încheiere. Când va veni la executare încheierea noi o vom pune în aplicare. [..]Orele de muncă neremunerată în folosul comunității sunt executate la obiectele sociale de la locul de trai, unde este pus la evidență. Ca de exemplu la primărie, la un punct medical, școală, grădiniță sau biserică. Aceste ore de muncă reprezintă măturarea străzilor, asigurarea curățeniei, strângerea gunoaielor sau amenajarea unui teritoriu la obiectul la care a fost repartizat, tot ce e legat de lucru casnic. Noi vom întocmi un grafic de lucru unde va fi indicat câte ore pe zi va lucra, după care se trimite la primărie unde are loc repartizarea la locul de muncă”, a spus Oleg Șoldan, șeful Biroului de Probațiune Fălești.

În primul caz, Sergiu Fîntîna a fost depistat în seara zilei de 24 noiembrie 2020, atunci când și-a sărbătorit ziua de naștere, s-ar fi urcat băut la volanul automobilului de serviciu. Atunci însă inspectorii de patrulare au declarat că vinovăția acestuia.

Al doilea caz a avut loc pe 19 martie 2021. Atunci, Sergiu Fântâna ar fi urcat din nou în stare de ebrietate la volanul mașinii de serviciu, însă a fost oprit de polițiști. Fântâna a refuzat testarea alcoolscopică la fața locului, dar a fost condus la Spitalul Clinic Bălți, unde i-au fost prelevate probele biologice.