Primăria Chișinău îndeamnă locuitorii capitalei să vină să facă ordine în cimitire. Mai aproape de Paște, va fi interzis și accesul mașinilor în cimitire

Adrian Sirbu

Primăria Capitalei anunță lucrări de salubrizare în cimitirele din Capitală și îndeamnă locuitorii orașului să vină și să facă ordine în preajma mormintelor.

„Ne apropiem de sfintele sărbători de Paști și de Paștele Blajinilor, așa că rog să fie făcute pregătirile de rigoare, lumea să fie anunțată când și cum pot merge în cimitire pentru a face curățenie”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Șefa Întreprinderii „Servicii Funerare”, Ludmila Boțan, a declarat deja că în weekendul trecut a fost evacuat din cele 11 cimitire din oraș un volum de peste 155 de metri cubi de deșeuri.

„În cele 11 cimitire din Capitală au început deja lucrări de salubrizare. Doar săptămâna trecută au fost evacuați 155 de metri cubi de deșeuri, în acțiuni fiind implicate 11 unități de transport și peste 50 de muncitori. Venim cu un îndemn către toți cetățenii să vină să facă ordine la mormintele răposaților. În weekend, în special la Cimitirul „Sf. Lazăr”, am avut deja un flux sporit de vizitatori și multe mașini, care, cu părere de rău, blochează unele alei. În următorul weekend, subdiviziunile responsabile vor fi nevoite să lucreze noaptea, însă în următoarele săptămâni vom veni cu informații despre limitarea transportului”, a declarat Ludmila Boțan.

Totodată, va fi menținută practica anilor trecuți și va fi asigurat transport gratuit pentru persoanele care se vor deplasa spre Cimitirul „Sf. Lazăr”. În această săptămână, vor fi pregătite actele necesare pentru delegarea competențelor către PUA. De asemenea, urmează să fie efectuate și lucrări pe carosabil.