Primarul de Boldurești, care a tamponat mortal un copil de 14 ani, rămâne în arest

Adrian Sirbu

Primarul de Boldurești, care ar fi lovit mortal un băiat de 14 ani la Nisporeni și a fugit de la locul accidentului, rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților acestuia.

Șoferul învinuit de accidentul de la Boldurești rămâne în arest preventiv.

Procurorii PCCOCS au menținut argumentele pentru măsura aplicată, iar Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților acestuia”, se arată în comunicatul emis de PCCOCS.

Menționăm că la 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni un copil de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo. În urma investigațiilor, oamenii legii au depistat că la volanul mașinii s-a aflat primarul localității Boldurești, Nicanor Ciochină, iar automobilul implicat în accident era de serviciu. Totuși, acesta a fost reținut la 21 februarie.

Polițiștii au mai identificat un suspect pe acest caz, complice al șoferului. Acesta este medic stomatolog și a fost reținut pentru 72 de ore.

În spațiul public au apărut informații referitoare la implicarea unui procuror, care este rudă cu inculpatul, în acțiuni ce au avut drept scop „ducerea în eroare” a organelor de anchetă în cazul respectiv. Ulterior, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a informat că s-a autosesizat pe acest caz și asigură opinia publică că „acționează în strictă conformitate cu prevederile legislației R.Moldova și în interesul cetățenilor”.