Procurorii cer plasarea în arest preventiv a polițistului implicat în accidentul de lângă Aeroport, soldat cu moartea a două persoane

Ala Găină

Procurorii cer plasarea în arest preventiv a polițistului implicat în accidentul de sâmbătă de lângă Aeroport, soldat cu moartea a două persoane, care se deplasau cu o motocicletă. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică se deplasa de pe drumul de ieșire dinspre Aeroportul Internațional Chișinău.

La intersecție cu bulevardul Dacia, echipajul s-a ciocnit cu o motocicletă. În urma impactului, unitatea de transport a luat foc, iar șoferul și pasagera sa au murit pe loc.

Contactată de IPN consultantul procurorului din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, pe faptul accidentului rutier produs pe 21 octombrie a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a două persoane. Conducătorul automobilului a fost reținut.

„Pe 22 octombrie, procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul principal au solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin demers, aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile în privința învinuitului”, a mai menționat Violina Moraru.