Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, plasat în arest. Care este starea răniților

Ala Găină

Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, soldat cu patru morți, a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. O decizie în acest sens a fost emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorilor, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că cercetarea acestuia continuă în cadrul grupului de urmărire penală format din reprezentanții mai multor organe, sub conducerea PCCOCS.

Accidentul de la Bahmut, raionul Călărași, s-a produs vineri seara, după ce automobilul condus de procuror a lovit violent o căruță. Ca urmare, a murit un copil de câteva luni, părinții fetiței și bunica ei. Bunicul și a doua nepoțică, în vârstă de 4 ani, au fost internați în stare gravă la spital.

Bărbatul se află în continuare la Spitalul raional Călărași. Vicedirectorul instituției, Ion Veveriță, a precizat pentru IPN că bărbatul rămâne internat la terapie intensivă, starea lui generală fiind gravă, dar stabilă. Pacientul este conștient.

Copila a fost transferată cu Aviasanul în seara accidentului la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Purtătorul de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu, a precizat pentru IPN că starea pacientei este în continuare foarte gravă, fără schimbări esențiale.