aa

Programul estival „Rucsacul de vacanţă” este în plină desfăşurare

Olesea Coragău

La filiala „Ovidius” a Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu” în fiecare zi e forfotă mare. Chiar dacă sunt în vacanță, o mulțime de copii merg la bibliotecă pentru aș petrece timpul într-un mod deosebit.

„Pentru sezonul estival biblioteca a pregătit un program de divertisment pentru copii, numit „Rucsacul de vacanță”. În fiecare zi copii au parte de activități inedite. Luni este Ziua lecturii. Copii citesc în voce tare texte de cultură generală, proză, poezie. Marți este Ziua tehnologiilor informaționale. Ziua de miercuri este dedicată poveștilor, iar joi e Ziua jocurilor. Duminică este Ziua creativității, zi în care copii sunt provocați să confecționeze obiecte din diverse materiale și să participe la diferite activități interesante”, a menționat directoarea filialei „Ovidius”, Liuba Ciobanu.

Programul estival „Rucsacul de vacanță” se desfășoară în perioada 13 iunie-14 august, în toate filialele Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”. În acest fel, inițiatorii programului își propun să dezvolte creativitatea și gustul estetic al copiilor, dar și să contribuie la formarea abilităților de comunicare și la stimularea gândirii logice a tinerilor.

Liuba