cec vlad biletchi protest aur

Protest cu steaguri la CEC

Redacția Liber TV

Zeci de oameni au protestat în fața CEC cu pancarte și au strigat „Jos corupția!”, „1,2, socialiștii la gunoi” și „Diaspora-i cu noi!” și „CEC, ești expresia disperării lui Dodon”.

În Moldova, dreptul la vot înseamnă dreptul la supraviețuire

Am aflat cu stupoare despre refuzul Comisiei Electorale Centrale de a deschide mai multe secții de vot în diaspora, fiind acceptată astfel propunerea secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, fost consilier al lui Igor Dodon, de a menține același număr ca și la prezidențialele din 2020.

Cum adică, domnilor de la CEC? Pentru alegătorii din regiunea transnistreană pot fi organizate mai multe secții de vot, iar pentru cei din diaspora – nu?!

Este strigător la cer să îți bați joc de oameni în asemenea hal, în special în condiții de pandemie, când statul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru ca alegătorii să poată vota în siguranță. Alianța pentru Unirea Românilor cere Comisiei Electorale Centrale revizuirea acestei decizii și mărirea numărului secțiilor de vot peste hotare, în conformitate cu cifrele înregistrării prealabile”, a declarat liderul AUR Vlad Bilețchi.