Reacția Primăriei după decesul fetiței de doi ani: A fost solicitată permisiunea de a defrișa 170 de arbori, însă Agenția de Mediu a permis doar 70

Redacția Liber TV

Primăria Chișinău va deschide o anchetă internă pe cazul incidentului din parcul Alunelul, acolo unde o bucată dintr-un copac a căzut peste un copil de doi ani. Municipalitatea afirmă că ar fi solicitat de la Agenția Mediului permisiune pentru curățarea și defrișarea a 170 de arbori, dar ar fi primit acord pentru mai puțini copaci.

Întreprinderea Municipală Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi a a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori. Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și au dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci, în rest, au refuzat”, notează într-un comunicat Primăria Chișinău.

Municipalitatea susține că Întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul Primăriei nu ar avea dreptul să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie solicitare către Agenția de Mediu.

Procedura birocratică poate dura până la o lună. În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează timp de 3 luni”, spun cei din cadrul administrației publice locale.

O fetiță de doi ani a murit strivită de o creangă mare ce a căzut peste ea dintr-un copac, în Parcul Alunelul din Chișinău. Incidentul a avut loc sâmbătă, 14 mai, în jurul orei 11.45.