De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 13 ore

Redacția de română Radio Sputnik Moldova a demisionat: „Nu dorim să fim implicați în dezinformări și manipulări”

Redacția Liber TV

Jurnaliștii de la redacția de limbă română a site-ului rus de propagandă Sputnik Moldova și-au dat demisia in corpore, luni, în semn de dezacord față de politica editorială a instituției media deținută de Kremlin în contextul războiului din Ucraina.

Opt jurnaliști au semnat o declarație publică prin care și-au anunțat plecarea de la postul rusesc, unul dintre principalele vehicule ale propagandei ruse în Republica Moldova.

„În contextul ultimelor evenimente regionale, extrem de grave, ne-am exprimat dezacordul cu politica editorială a redacției care se impune în aceste momente și care contravine normelor deontologice ale jurnaliștilor, precum și bunului simț”, se arată în declarația semnată de jurnaliști.

„Există momente în viaţă, când trebuie să iei o decizie, care te costă, dar care trebuie luată. Rămân în urmă aproape 4 ani de activitate profesională, blamată de unii, apreciată de alţii, dar care – IMPORTANT – ne lasă cu multă experienţă profesională foarte preţioasă, cu sentimentul datoriei profesionale neîntinate, cu amintirea unei echipe de invidiat. Această dicizie o afişăm public mai jos”, a scris pe Facebook Andrei Porubin

Vineri, portalul Sputnik Moldova a fost închis din ordinul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova sub acuzația că răspândește știri false și dezinformări în sprijinul Federației Ruse.

După ce SIS le-a cerut operatorilor de servicii de comunicare să blocheze accesul utilizatorilor la site-ul sputnik.md, Agenţia Sputnik Moldova anunţă că a deschis alte trei site-uri noi, care pot fi accesată de pe teritoriul R. Moldova.