Regizorul Arcadie Spoială va fi înmormântat mâine la Soroca: „Mergem să-l ducem acolo de unde i-au pornit pașii”

Ala Găină

Cunoscutul regizor Arcadie Spoială, care s-a stins din viață în seara zilei de 11 iunie, după ce un copac a căzut peste cortul în care se odihnea pe malul Nistrului, va fi condus în ultimul drum, sâmbătă, 15 iunie, la Soroca, acolo unde s-a născut și a copilărit. Despre asta a anunțat fratele său Dumitru Spoială.

„Dragi prieteni, Arcadie a revenit la Chișinău, aici unde a avut și succes, și aprecieri. Din păcate, nu vă mai poate răspunde cu zâmbetul lui plin de bunătate.

Mergem să-l ducem acolo de unde i-au pornit pașii – la Soroca lui, pe care o iubea atât de mult. Vineri, de la ora 14:00, puteți să vă apropiați la casa părintească str. Chiriat ATE 16.

Sâmbătă, 15 iunie, va fi îngropat. Cine poate și dorește, veniți să-i spuneți sufletului lui ce frumos a pășit în această lume”, a scris fratele regizorului, Dumitru Spoială.

Între timp, interpretul Ionel Istrati a venit cu detalii despre cum s-a întâmplat tragedia.

„Am ignorat în aceste zile presa, era prea dureros. Acum va zic din prima sursă, deoarece prea multe interpretări au apărut in mass-media. În cort eram toți, un copac a căzut peste noi. Arcadie a fost lovit direct în cap. A murit in brațele mele in mașină, în drum spre ambulanța care venea în întâmpinare! Medicii nu au putut să-l readucă la viață, inima lui era deja stinsă”, a scris Ionel Istrati pe facebook.

Arcadie s-a stins pe 11 iunie, la 36 de ani, după ce peste cortul în care se afla pe malul Nistrului, la odihnă cu familia, a căzut o creangă imensă în timpul furtunii. Acesta s-a stins în ochii copiilor și a soției sale, deoarece nu a reușit să iasă din cort când a început furtuna.