Reguli mai stricte la Aeroport, din 1 mai: doar pasagerii vor avea acces în aerogară

Adrian Sirbu

Acces interzis în aeroport, din 1 mai, pentru cei care nu au bilet de avion Această regulă nouă este introdusă pentru a asigura mai multă securitate, a explicat șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca. Respectiv, cei care îi vor petrece pe pasagerii avioanelor sau îi vor întâmpina, vor fi nevoiți să stea afară.

Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, pe 29 aprilie, în cadrul unei conferințe. De asemenea, Galușca a precizat că, de Paște, numărul polițiștilor de frontieră va fi majorat în punctele de trecere, inclusiv în aeroport.

„Începând cu data de 1 mai, noi schimbăm un pic regulile de acces în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Și anume, acces în aerogară vor avea doar cetățenii care au bilete de îmbarcare în avion. Ceilalți cetățeni care vor să îi întâlnească vor fi nevoiți să îi aștepte în afara aerogării”, a declarat Ruslan Galușca.

În contextul Sărbătorilor Pascale, cetățenii sunt rugați să fie atenți atunci când ies în natură la odihnă, șoferii sunt îndemnați să nu consume alcool și să manifeste răbdare în trafic, iar părinții să aibă grijă de copii.

„Aș ruga să fiți precauți în zonele aglomerate, să fiți atenți la bunurile personale. Dacă intenționați să ieșiți în spații deschise pentru a face grătar, asigurați-vă că în acel loc e permis să aprindeți focul. De 9 mai vom avea diverse evenimente publice. În acest context amintesc că toți avem responsabilitatea de a respecta bunele reguli reglementate de legislație. (…) Rugăm să evitați mesajele cu tentă politică și provocatoare, evitați situațiile de conflict, mesajele care instigă la violență. În timpul evenimentelor rugăm cetățenii să nu poarte arme sau alte mijloace/obiecte interzise”, spune șeful IGP, amintind totodată că sunt interzise comercializarea, păstrarea, producerea și portul panglicilor bicolore, „care reprezintă simbolul unei agresiuni”.

De Paște și Paștele Blajinilor, polițiștii vor intensifica activitățile de prevenire și combatere a încălcărilor ordinii publice.

„În această perioadă, copiii au vacanță. Poliția mizează în primul rând pe responsabilitatea părinților. Nu îi lăsați fără supraveghere, petreceți mai mult timp împreună. Vorbiți-le despre comportamentul persoanelor străine. Monitorizați activitatea lor pe rețelele de socializare”, îndeamnă Viorel Cernăuțeanu.