De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

Maria Ciobanu

Reprezentat al Preşedinţiei sfidează limba română. Deputat PLDM: „Noi în genunchi cerşeam limba română ca ei să vină în 2017 şi să vorbească limba rusă”

Vasile Cojocari

„Sunteţi obligat să-mi asiguraţi traducerea în limba romană, eu nu înţeleg limba rusă. Noi stăteam în Piața Marii Adunări Naționale în genunchi şi cerșeam limba română, ca ei să vină în anul 2017 să vorbească în limba rusă”.

În apărarea reprezentatului Preşedinţiei,care nu cunoaşte limba de stat, a venit Maxim Lebedinschi, consilierul prezidențial în domeniul juridic și instituțional. „Regulamentul Parlamentului prevede circulaţia actelor în două limbi, inclusiv în limba rusă. Vă rog să nu facem acte de discriminare”.

Dialogul aprins a fost remediat de preşedintele comisiei, Vladimir Hotineanu. Deputatul a precizat că în următoarele ședințe traducerea va fi asigurată.

„Dna deputat am vrut să fac această observaţie mai târziu, mai dimplomatic, la sfârșit de ședință. Avem în Constituție doar o limbă, așa cum e scrisă și doamna deputat are dreptate. Data viitoare vom avea asigurată traducerea”, a spus Hotineanu.