Republica Moldova a obținut o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Balcanice de Matematică

Ala Găină

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în orașul Varna, Bulgaria, în perioada 27 aprilie – 02 mai 2024.

Medalia de argint a fost obținută de Marius Cerlat, elev al Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău. Medaliați cu bronz sunt elevii Timur Degteari și Alin Popescu, elevi ai Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, iar mențiunile de onoare au fost obținute de Laura Șestacov și Mihai Eșanu, elevi ai aceleiași instituții de învățământ.

În cadrul celei de-a 41-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică au participat 137 elevi din 22 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 6 elevi și 2 profesori:

– Marius Cerlat, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău;

– Alin Popescu, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău;

– Timur Degteari, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău;

– Mihai Eșanu, elev în clasa a XII-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău;

– Laura Șestacov, elevă în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău;

– Robert Barbuța, elev în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Chișinău;

– Valeriu Guțu, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău;

– Marcel Teleucă, doctor în științe fizico-matematice, Institutul de Matematică și Informatică „Vladimir Andrunachievici”, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Republican la Matematică pentru dedicație și implicare în pregătirea lotului olimpic național.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.