doi bărbați cu măști negre pe față

Reținuți la vamă pentru trafic de ființe umane

Ariadna Bulat

Reţinerea acestora a avut loc la punctul vamal Cahul, când aceștia intenţionau să părăsească teritoriul ţării cu scopul de a transporta o domnişoară de 23 ani în or. Istanbul, Turcia. Victima urma să se prostitueze contra plată.

Indivizii s-au dovedit a fi locuitori din Ceadîr-Lunga şi Comrat, cu vârstele de 24 ani şi respectiv 31 ani, având rolurile bine determinate de a identifica potenţialele victime. Totodată poliţiştii întreprind acţiuni de identificare a complicilor în această reţea criminală. Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 ani până la 15 ani.

De asemenea, trei indivizi cu vârstele de 19 ani şi 25 de ani, originari din Ialoveni şi Chişinău, au încercată să pună în circulaţie ilegală droguri de tip vegetal, precum şi pastile cu efect psihotrop. Astfel în cadrul achiziţiilor de control aceştia au fost încătuşaţi, asupra cărora s-au depistat pacheţele cu substanţe narcotice, bani marcaţi transmişi anterior sub controlul poliţiştilor, un pistol de calibrul 9 mm şi muniţii. Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la trei ani până la șapte ani.