România dorește să repare calea ferată dintre Portul Galați și R. Moldova pentru transportul de mărfuri din Ucraina

Ala Găină

Ministrul român al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, marți, că Ministerul Transporturilor a demarat o licitație pentru repararea linie de cale ferată dintre Giurgiulești (Republica Moldova) și Portul Galați pentru a permite transportul de mărfuri spre și dinspre Ucraina, scrie Digi24.

Data de 19 mai 2022 este termenul limită pentru licitația destinată reparației liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre Giurgiulești, Republica Moldova și Portul Galați, România.

Această linii de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre și dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galați.

Astfel, acest port dunărean va deveni, alături de portul Constanța, unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de mărfuri și materii prime, scrie sursa citată.

Reparațiile pentru această linie de cale ferată cu ecartament lărgit (3,583 km) și pentru o linie de cale ferată cu ecartament normal (1,167 km) din Portul Galați vor dura 60 de zile de la data semnării contractului. Suma de 1,289 milioane de lei fără TVA necesară reparațiilor va fi suportată din bugetul CFR Infrastructură”, arată o postare a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.