De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

România va acorda un ajutor anual de 2 milioane de euro Mitropoliei Basarabiei

Ala Găină

Mitropolitul Basarabiei, IPS Petru, a avut, joi, o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, în care s-a discutat și despre proiectul de lege care va stabili că Guvernul României va acorda un ajutor anual de 2 milioane de euro Mitropoliei Basarabiei, scrie G4Media.ro

Anunțul a fost făcut de Mitropolia Basarabiei. Potrivit acesteia, ajutorul va fi garantat și va fi acordat începând chiar din anul 2024.

„Această importantă întâlnire, care a avut loc astăzi, în data de 28 septembrie 2023, a avut ca scop discutarea proiectelor și inițiativelor ce urmează a fi derulate în Basarabia începând cu 1 Ianuarie 2024, cu sprijinul și suportul financiar al Guvernului României, iar în mod special despre proiectul de lege prin care Mitropolia Basarabiei va beneficia de un suport financiar garantat anul de 2 mil. de euro din partea Guvernului României începând cu anul 2024. Înaltpreasfinția Sa a adus în discuție provocările cu care se confruntă Biserica Ortodoxă Română din Republica Moldova și necesitatea ajutorului în dezvoltarea acesteia, astfel încât să poată sluji comunitatea ortodoxă românească cu mai mare eficiență și dedicare”, se arată în comunicatul Mitropoliei Basarabiei.

În cadrul dialogului, a fost evidențiată importanța colaborării strânse între Biserică și stat în promovarea valorilor morale, spirituale și identitare.

„Domnul Prim-ministru Marcel Ciolacu a salutat cu căldură eforturile depuse de Biserica Română în sprijinirea comunităților ortodoxe din Basarabia și a exprimat disponibilitatea Guvernului României de a sprijini activitățile ecleziastice în mod concret. S-au subliniat, de asemenea, demersurile importante de sprijin prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României. Această întâlnire deosebită marchează o etapă semnificativă în consolidarea relațiilor dintre Mitropolia Basarabiei și Guvernul României, subliniind angajamentul comun pentru promovarea valorilor tradiționale și bunăstarea comunității creștine românești din Basarabia”, se mai precizează în comunicatul Mitropoliei Basarabiei.