Românii din Republica își exercita dreptul la vot

Românii din Republica Moldova au format cozi la secțiile de votare

Gabriela Sargo

Potrivit Biroului Electoral Central, până la ora 13:00 au votat peste 13 mii de români din Republica Moldova la cele 35 secții de votare, cu 12 mai multe comparativ cu alegerile anterioare, aici au fost repartizate aproximativ 87 mii buletine de vot.

Cei mai mulți alegători au fost înregistrați  la Ambasada României la Chișinău.  De altfel,  880 de cetățeni români din Republica Moldova au ales să voteze prin corespondență.

Cele mai multe secții de votare au fost deschise la Chișinău, 12 la număr. Secții de votare au mai fost deschise și la Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Cahul și alte localități atât în zona de sud, cât și de nord și centru a Republicii Moldova.

Cei care se prezintă la vot cu pașaportul sau buletinul românesc, trebuie să aibă asupra lor și un act care atestă domiciliu în Republica Moldova.

La alegerile prezidențiale din România din 2014, au fost deschise în Republica Moldova 21 secții de vot. În turul doi al scrutinului au participat peste 35 mii de cetățeni din Republica Moldova.