sursa:EuroTV

Rusia încalcă acordurile de la Minsk. Şase soldați ucraineni au fost uciși și 33 răniți în timpul atacurilor rusești-separatiste

Vasile Cojocari

"Statele Unite ale Americii este profund preocupat de recenta izbucnire a violenței în estul Ucrainei. În ultimele două zile, șase soldați ucraineni au fost uciși și 33 răniți în timpul atacurilor rusești-separatiste în încercarea de a captura teritoriul mai ucrainean. Acesta este cel mai mare număr de victime în două zile, pe care am văzut în luna iunie 2015 ", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat, John Kirby citat de Ria Novosti.

"Aceasta este o încălcare clară a obligațiilor Rusiei cu privire la acordul de la Minsk, noi încă o dată apel la Rusia să își folosească influența considerabilă asupra separatistilor pentru a opri violența și să permită observatorilor OSCE să aibă acces deplin și nestingherit", a spus el adaugând că SUA va face tot posibilul să se ajungă la îndeplinirea prevederilor armistiţiului.

A devenit clar că Rusia a încălcat de mai multe ori prevederile Acordurilor de la Minsk după ce Ucraina a confirmat de mai multe ori pătrunderea coloanelor militare pe teritoriul ţării. Kremlinul respinge orice acuzaţie declarând că Rusia nu se implică deloc în afacerile interne ale Ucrainei. Dimpotrivă, aceasta îşi doreşte ca Ucraina să depăşească criza politică şi economică.