Salvatorii au intervenit în 40 de misiuni de deblocare a mașinilor din nămeți, inclusiv 7 ambulanțe

Adrian Sirbu

Pe parcursul zilei de luni și în noaptea spre marți, salvatorii au intervenit în circa 40 de misiuni de deblocare a unităților de transport împotmolite în nămeți. Dificultăți în deplasare au avut și 7 ambulanțe din Chișinău, raioanele Drochia, Hâncești, Leova și Strășeni. De asemenea, în ajutorul șoferilor blocați în zăpadă au venit și polițiștii, și carabinierii, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că, în ultimele 24 de ore, la numărul de urgență 112 au parvenit aproape 6 400 de apeluri, fiind deschise circa 2 700 de fișe de caz. Peste 1900 de apeluri au fost redirecționate ambulanței, 628 poliției, iar 145 de misiuni au revenit salvatorilor și pompierilor.

Astăzi, 2600 de specialiști cu mai bine de o mie de unități de tehnică din cadrul autorităților sunt implicați pentru redresarea situației în țară în urma precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare și lapoviță.

Pe toate traseele naționale, regionale și locale continuă lucrările de curățare și presărare a materialului antiderapant. Potrivit IGSU, circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă.

Feribotul de la Molovata, care face legătura între cele două maluri ale Nistrului, și-a reluat activitatea în regim normal.

Conform informațiilor oferite de furnizorii de energie electrică, în prezent mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 40 de localități.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, condițiile complicate ale vremii sunt provocate de deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului țării.