Serghei Carp, demis din funcția de director a „Spații Verzi”, după tragedia din parcul „Alunelul”

Redacția Liber TV

Serghei Carp a fost demis din funcția de șef al Asociației de gospodărire a Spațiilor Verzi din capitală, în urma tragediei din parcul Alunelul, soldat cu decesul unui copil de 2 ani. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban. 

„Nu există nicio explicație plauzibilă în acest sens, viața omului nu se întoarce. Comisia a notat că pe caz nu a identificat elemente de rea intenție din partea directorului al Asociația de gospodărire „Spații Verzi”. În rezultat, șeful „Spațiilor Verzi” va fi eliberat din funcție. Iar așa cum au recomandat membrii comisiei, noul director va iniția o anchetă de serviciu în privința vicedirectorului de ramură, a inspectorului de sector, a maiestrului și a altor angajați care au tangență cu acest caz. Sugestia mea este ca acești oameni să nu aștepte rezultatul anchetei, dar să-și depună benevol demisia,” a declarat Ion Ceban.

Totodată, Ion Ceban cere Guvernului eliberarea din funcție a conducerii Agenției Mediului, care ar tergiversa aprobările privind defrișarea și curățarea copacilor uscați din Chișinău. Edilul susține că și cei de la conducerea acestei agenții guvernamentale sunt vinovați pentru moartea copilului de 2 ani, lovit de o creangă ruptă într-un parc din capitală.

„Spații Verzi au solicitat în luna septembrie a anului trecut autorizație penru curățarea a mai multor copaci din municipiul Chișinău, inclusiv și din parcul Alunelul. Autorizația a fost eliberată în februarie a anului curent, peste 5 luni de zile”, a conchis primarul capitalei.

O fetiță de doi ani a murit strivită de o creangă mare ce a căzut peste ea dintr-un copac, în Parcul Alunelul din Chișinău. Incidentul a avut loc sâmbătă, 14 mai, în jurul orei 11.45.