Simbolul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, folosit de partide politice. Reacția Asociației „Ștefan cel Mare și Sfânt”: Încercare ieftină de a se asocia cu meritele sfântului voievod

Ala Găină

Partidul Schimbării, condus de Ștefan Gligor, ar folosi simbolistica domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt”. Potrivit Asociației Obștești „Ștefan cel Mare și Sfânt”, acest lucru este regretabil și nu reprezintă decât o încercare ieftină de a se asocia cu meritele voievodului.

Constatăm cu mare regret că tot mai mulți politicieni încearcă să se lege de simboluri ale neamului, doar ca să pară „mai originali” și mai „patrioți”. Din păcate, pentru ei, dar și pentru noi, nu este așa. Cu certitudine.
Noi înțelegem că președintele acestui partid are un prenume ca cel al sfântului voievod, dar haideți să nu exagerăm.
Nici nu are rost să discutăm despre diferențe. Cu această ocazie, pentru că era important să venim cu o reacție, ne disociem totalmente de imaginea pe care acești domni încearcă să o promoveze în campanie. Asociația Obștească Ștefan cel Mare și Sfânt a fost fondată acum șapte ani și ne-am axat pe proiecte care nu au avut nicio tangență cu politicul. Și care, apropo, nici n-o să aibă.
Regretăm atitudinea acestui partid și o calificăm ca o încercare ieftină de a se asocia cu meritele sfântului voievod.
Noi am mai avut asemenea intenții, dacă vă aduceți aminte.
A fost un oarecare președinte de partid, Roșca, care a ajuns la groapa de gunoi a istoriei, încercând, fără succes, să se promoveze folosind imaginea lui Ștefan cel Mare.
Domnilor, haideți să avem un mimim de bun-simț să nu mai fim atât de penibili.

Juridic, noi nu putem face nimic, dar credem că asemenea acțiuni, chiar dacă trăim în Republica Moldova, nu-și au locul”, se arată în comunicatul emis de A.O. „Ștefan cel Mare și Sfânt”, al cărei președinte este Andrei Batereanu.