Șoferul care a provocat accidentul pe bd. Decebal, condamnat la aproape 7 ani de închisoare

Adrian Sirbu

Șoferul care în luna iulie 2023 a provocat accidentul rutier pe bulevardul Decebal din capitală, soldat cu un deces și mai multe persoane rănite, a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare. Atunci, conducătorul auto a fugit de la locul accidentului, fiind reținut peste 10 zile, transmite IPN.

Accidentul s-a produs pe 24 iulie, aproximativ la ora 22.00. Învinuitul se deplasa pe bulevardul Decebal din direcția bulevardului Iuri Gagarin, având în calitate de pasageri 3 persoane. Acesta a ignorat prevederile Regulamentului circulației rutiere, iar ca urmare, a pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt autovehicul.

Automobilul inculpatului a fost proiectat pe banda opusă de deplasare, unde s-a mai ciocnit cu două vehicule. O tânără de 29 de ani, care se afla la volanul uneia dintre mașinase accidentate, a murit la spital, lăsând în urmă doi copii.  Trei pasageri au fost răniți.

După producerea accidentului rutier, șoferul care l-a provocat a ieșit din automobil și a plecat într-o direcție necunoscută. El a fost reținut 3 august. Potrivit procuraturii, tânărul și-a recunoscut vina. Atunci, presa scria că bărbatul de 31 de ani fusese privat de dreptul de a conduce încă în anul 2021. Totodată, oamenii legii nu au putut determina dacă era sau nu beat când a comis accidentul pentru fugise de la fața locului.

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat la închisoare pe un termen de 6 ani și 10 luni, cu executare în penitenciar de tip semiînchis. Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorului părții vătămate decedate a sumei de 5 milioane de lei cu titlu de prejudiciu moral și a sumei de peste 296 de mii de lei cu titlu de prejudiciu material. În beneficiul celorlalte părți vătămate instanța a dispus încasarea mijloacelor bănești în sumă totală de peste 1,5 milioane de lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.