Solidaritatea nu cunoaște granițe! Avocatul Igor Popa anunță că oferă 20 de locuri de cazare pentru refugiați, dar și consultanță

Redacția Liber TV

Solidaritatea față de semeni nu cunoaște granițe în aceste clipe dificile și tot mai multă lume sare în ajutorul refugiaților ucraineni, care s-au văzut nevoiți peste noapte să lase în urmă casa și să fugă din calea războiului. De solidaritate a dat dovadă și avocatul Igor Popa.

Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta a declarat că „amploarea războiului din Ucraina a luat prin surprindere întreaga lume, a cutremurat o comunitate întreagă și ne-a făcut să conștientizăm că, într-o fracțiune de secundă, soarta poate lua o altă întorsătură”.

În acest sens, avocatul anunță că, împreună cu echipa sa, a luat decizia să ofere 20 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni, consiliere psihologică, dar și juridică pentru refugiații care vor apela la ajutor.

„Trăim vremuri grele, suntem într-o perioadă în care incertitudinea, panica și frica în ziua de mâine ne fac să tragem linie și să regândim întreaga perspectivă a vieții. Amploarea războiului din Ucraina a luat prin surprindere întreaga lume, a cutremurat o comunitate întreagă și ne-a făcut să conștientizăm că, într-o fracțiune de secundă, soarta poate lua o altă întorsătură. Ne-a învățat totodată o lecție foarte importantă – cea de omenie și solidaritate. Nu cred că există cineva care să nu simtă, în aceste zile, compasiune și empatie față de sutele de mii de refugiați din Ucraina, care au lăsat în urmă tot ce au agonisit o viață și au fugit de teroarea războiului.

Nu am putut rămâne indiferent nici eu…”, a scris Igor Popa pe facebook.

Mai mult, acesta spune că profesia de avocat este una liberă și nu cunoaște granițe, iar în calitate de garant al drepturilor și libertăților „conștientizăm cu toții că în timpul războiului sunt încălcate și puse la zid aceste drepturi și libertăți fundamentale, de care trebuie să se bucure orice om pe acest pământ”.

„Astfel, mă văd copleșit și îndurerat de această situație și deși am o vastă și bogată experiență în apărarea drepturilor omului, în aceste circumstanțe ne aflăm în fața unei provocări mondiale fără precedent.
Chiar și în aceste clipe, mâinile care vor să ajute vor reuși să fie acea speranță a celor care au nevoie de ajutor.

Astfel, împreună cu echipa mea am luat decizia să oferim o rază de speranță celor aflați la nevoie:
1. 20 de locuri de cazare pentru familiile de refugiați ucraineni;
2. Consiliere psihologică și juridică pentru toții refugiații care vor apela la ajutorul nostru.

Așa să ne ajute Dumnezeu! Slavă Ucrainei”, a declarat avocatul Igor Popa.