Soția lui Igor Ciofu, agentul de securitate ucis la aeroport, cere compensații de la stat de peste 7 milioane de lei

Adrian Sirbu

Soția lui Igor Ciofu, agentul de securitate ucis, anul trecut, în incinta Aeroportului Internațional Chișinău de un cetățean căruia i-a fost interzisă intrarea în țară, cere o indemnizație de deces de aproape 7,2 milioane de lei și un prejudiciu moral de 400 de mii de lei, scrie Ziarul de Gardă. Solicitarea va fi examinată de instanța de judecată.

Soția lui Igor Ciofu, în grija căreia au rămas trei copii, a acționat în judecată Aeroportul Internațional Chișinău. Reprezentanții instituției au spus că în cererea de chemare în judecată depusă se solicită o indemnizație unică de deces în valoare de peste 7,2 milioane de lei, precum și un prejudiciu moral în valoare de 400 de mii de lei.

”Deoarece cauza civilă care se află la momentul actual la Judecătoria Chișinău vizează unele aspecte care formează obiectul și a unei cauze penale, la această etapă vă putem comunica doar faptul că de către Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” este asigurată prezența la toate ședințele de judecată, precum și prezentarea referinței și a tuturor actelor necesare unei examinări juste și obiective”, anunță Aeroportul Chișinău.

Întrebați dacă vor satisface solicitarea și vor achita prejudiciul solicitat, reprezentanții Aeroportului au comunicat că instituția „se va conforma actului judecătoresc care va fi emis pe acest dosar”.

Dosarul este examinat la Judecătoria Chișinău.

Amintim că un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au fost ucisi pe 30 iunie, la Aeroport, când un individ, cetățean din Tadjikistan, căruia i s-a interzis intrarea în Republica Moldova, a luat arma de la primul și a tras mai multe gloanțe.

Agresorul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale. Acesta era căutat de autoritățile din țara natală pentru participarea la răpirea, în seara zilei de 23 iunie 2023, a prim-vicepreședintelui unei bănci. Pe 3 iulie, atacatorul a murit la spital.