Tatăl vitreg al fetei de 11 ani, acuzat de viol, va petrece următoarele 30 de zile după gratii

Adrian Sirbu

Tatăl vitreg al fetiței care a nascut la 11 ani a fost adus astăzi în fața magistraților. Acesta va sta 30 de zile în arest preventiv, fiind principalul și singurul suspect în cazul de viol al fetei. Bărbatul are 46 de ani și dacă va fi găsit vinovat riscă închisoare de la 20 de ani până la detenție pe viață.

El a fost reținut acum două zile și este audiat în dosarul pornit pentru viol.

Între timp, ministrul Muncii și Protecției Sociale a calificat cazul drept un eșec al sistemului, care s-a produs din lipsă de bani și angajați.

„Eu am solicitat o analiza internă în cadrul ministerului, pentru a înțelege cum noi am eșuat față de acest copil. Dar ceea ce am spus și anterior, atât timp cât noi aprobăm legi, aprobăm programe și inițiative fără a avea intervenții și investiții în colegii noștri din prima linie, lucrurile nu se vor schimba. Abordarea de până acum a fost absolut lașă”,atât a avut de spus ministrul Muncii și Protecției Sociale la întrebarea cum timp de opt luni nimeni nu a observat că fetița de doar 11 ani este însărcinată.

Mama copilei care a născut la 11 ani era plecată peste hotare. Minora și frații ei au fost lăsați în grija concubinului femeii, conform ProTV, care citează primarul localității unde locuiește copila.

Funcționarul public a comunicat jurnaliștilor că a aflat despre faptul că minora este gravidă în a opta lună de la asistentul social. După ce investigațiile au arătat că minora este gravidă, atât ea, cât și frații copilei, au fost plasați într-un centru de plasament, iar în ziua următoare mama ei a venit acasă, a vizitat copiii și a discutat cu psihologul.

Primarul a mai menționat că fata purta haine mai largi în ultima perioadă, motiv pentru care nu i s-a observat burta. Conform lui, aceasta ar fi ascuns sarcina. Totodată, potrivit lui, familia din care provine nu este vulnerabilă, iar vestea despre faptul că minora este gravidă a fost neașteptată pentru comunitate.

Sursa citată mai notează că minora a născut la Centrul Mamei și Copilului. Bebelușul este o fetiță. Nou-născuta este sănătoasă și a fost externată, împreună cu mama ei.