Testul Cubului

Test al descoperirii Sinelul- Cubul în deşert

Beatrice Dornean

Pentru că acest test se bazează pe cunoaşterea SINELUI trebuie să vă lasaţi imaginaţia liberă, şi primul lucru care vă vine în minte să îl notaţi pe foaie. Deci, să pornim în călătoria noastră prin deşert.

  • Imaginează-ţi că te afli într-un deşert întins… Mergi şi la un moment dat, îţi apare în faţa ochilor un cub:

– Cât de mare este acest cub şi în ce poziţie este faţă de tine?
– Din ce material este facut? Este transparent sau opac?
– Este un material tare, sau un material moale?
– Unde îl vizualizezi: în aer, pe nisip?

Test psihologic

  • Imaginaţi-vă că în acest deşert există şi o scară 

– Unde este poziţionată scara faţă de cub? Aproape? Departe?
– Cât de lungă este scara? Are trepte multe, puţine? 
– Este o scară rezistentă sau o scară riscantă, ce se poate rupe usor?

Test psihologic

Tot în acest deşert, există şi un cal. Gândeşte-te la acest cal, imaginează-ţi-l în acest deşert:

– Ce fel de cal este? Descrie-l în câteva cuvinte.
– Este un cal legat sau liber?
– Cum se comportă?
– Unde este poziţionat calul faţă de cub şi scară?

Test psihologic

 

 

 

 

 

 

  • Imaginează-ţi că în acest deşert există o floare sau mai multe flori. Descrie-le!

– Ce sentimente îţi inspiră aceste flori?
– Unde se află florile faţă de cub?
– Sunt mai multe flori sau doar una singură?

Test psihologic

  • În deşert vine o furtună. Cum îţi imaginezi această furtună?

– Cât este de apropiată furtuna faţă de cub?
– E o furtună trecătaoare sau una devastatoare care va dura mult?
– Este o furtună care a cuprins tot deşertul sau doar o porţiune?
– Furtuna porneşte dinspre Cal, dinspre Cub, dinspre Flori sau Scară? 
– Afectează în vre-un fel această furtună calul, florile, cubul sau scara?

Imaginează-ţi că furtuna distruge aproape tot din deşert, cu excepţia a 2 dintre cele enumerate: cub, cal, flori sau scară

Acum este timpul să afli simbolistica fiecarui element din deşert

Cubul te reprezintă pe tine, ceea ce crezi tu despre tine şi cum te auto-defineşti. 
Dacă ai plasat cubul pe nisip, înseamnă că eşti o persoană bine ancorată în realitate, “cu picioarele pe pământ”. Ai simţul realităţii şi spirit practic.

Dacă ai plasat cubul în aer sau pluteşte înseamnă că eşti o persoană idealistă, visătoare, care trăieşte în lumea sa, deconectată de realităţile palpabile ale vieţii de zi cu zi. De multe ori realitatea te surprinde şi îţi pare dură.

Dacă cubul tău este transparent, înseamnă că eşti o persoană sinceră şi deschisă.

Dacă cubul tău este opac, înseamnă că eşti o persoană discretă, nu îţi place să vorbeşti mult despre tine şi să dezvălui detalii intime.

Dimensiunea cubului reflectă modul cum te auto-percepi. Te supra-evaluezi dacă cubul este mult mai mare decât tine şi te minimalizezi şi desconsideri, dacă acesta este mai mic.

Daca cubul este făcut dintr-un material puternic, înseamnă că eşti o persoană puternică. Dacă cubul este făcut dintr-un material nerezistent, atunci ai o personalitate fragilă şi sensibilă.

Este important şi cum vezi acest cub: dacă vezi doar partea sa plană, atunci eşti o persoană uşor superficială. Daca îl vezi 3D, atunci înseamnă că ai o mare deschidere către multiplele faţete ale realităţii.

Scara

Scara reprezintă drumul succesului în viaţa ta. Cum ţi-ai imaginat această scară? Dacă este confecţionată dintr-un material rezistent, înseamnă că reuşeşti să îţi clădeşti un drum sigur, fără a te lovi de prea multe dificultăţi. Ceea ce îţi propui, poţi atinge cu uşurinţă. Dacă este sprijinită de cub, atunci scara îţi arată că tu reuşeşti să realizezi orice, prin ambiţie şi forţe proprii.

Calul

Calul reprezintă partenerul tău de viaţă sau tipul de partener pe care ţi-l doreşti. Reprezintă de asemenea, modul tău de a te raporta la partener. Cuvintele pe care le-ai folosit ca să descrii acest cal reprezintă caracteristicile partenerului tău sau ale persoanei ideale. Comportamentul calului denotă comportamentul pe care acesta îl are sau ţi-ai dori să îl aibă faţă de tine.

De exemplu, dacă acest cal aleargă liber înseamnă că îi acorzi libertate partenerului tău. În acelaşi timp, arată o personalitate atrasă de aventură, călătorii.

Un cal care paşte paşnic, arată un partener mai degrabă atras de confort, căruia nu îi plac riscurile.  Distanţa dintre cub şi cal reprezintă legătura voastră şi cât de apropiaţi sunteţi unul de celălalt.

Florile

Florile semnifică prietenii tăi şi relaţia pe care o ai cu aceştia. Ceea ce simţi sau gândeşti în legătură cu florile pe care le-ai vizualizat, reprezintă ceea ce simţi şi gândeşti faţă de prietenii tăi şi cât de aproape îţi sunt.

Furtuna

Furtuna reprezintă modul tău de a te raporta la problemele care apar în viaţă. Dacă furtuna este apropiată de cub, înseamnă că nu ai capacitatea de a le privi cu detaşare. Le laşi prea tare să te afecteze. 
Dacă este o furtună trecatoare, care nu afectează tot deşertul, nu eşti o persoană fatalistă, nu laşi lucrurile negative din viaţa să te afecteze şi să te copleşească.

Dacă furtuna va dura mult, atunci acest lucru îl crezi şi despre problemele tale de acum. 
Dacă furtuna porneşte dinspre cal, scară, cub sau flori, înseamnă că problemele tale au o legătură cu aceste elemente.

Cele 2 elemente care supravieţuiesc furtunii sunt lucrurile care au pentru tine cea mai mare importanţă în viaţa ta şi te ajută să supravieţuieşti, să speri şi să gaseşti resursele de a depăşi perioadele grele.

Test psihologic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.garbo.ro