Toate grădinițele dotate cu camere video

Toate grădinițele capitalei, dotate cu camere de supraveghere

Ariadna Bulat

Serverul pe care vor fi stocate imaginile video a fost instalat de specialiştii primăriei. Autorităţile locale susţin că datorită noului sistem, micuţii vor fi mai în siguranţă. Camerele de supraveghere vor fi instalate la intrarea în instituţiile preşcolare şi pe coridoare.

Acest proiect este realizat mai mult la solicitarea părinţilor. Ei îşi fac griji pentru copii. Vor fi instalate monitoare şi patru camere în diverse locuri pentru ca să se înregistreze cine ia copilul seara şi cine îl aduce dimineaţa. Aceste imagini vor putea fi urmărite şi online”, a afirmat primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, pentru publika.md.

Imaginile video vor putea fi vizionate pe un monitor instalat în biroul administraţiei grădiniţelor.

„Pentru noi este o noutate bună, care ne bucură. Siguranţa copiilor este una dintre responsabilităţile pe care le are orice grădiniţă”, a afirmat directoarea unei grădiniţe, Ana Croitoru.

Şi părinţii cred că această iniţiativă este binevenită. Aceştia spun că vor sta mai liniştiţi atunci când copiiI vor fi la grădiniţă.

„Uneori nu știm cine se află în grădiniţă şi nici cine intră în instituţie. Pentru siguranța copiilor noștri sistemul este binevenit”.

„Consider că este un proiect important. În primul rând, nu ne vom face griji pentru siguranța copiilor”.

Proiectul privind instalarea camerelor de supraveghere a costat 120.000 de lei.