turism

Top 10 cele mai vizitate tari din lume

Dorin Scoferța

Actual exista 195 de tari, fiecare dintre ele are cu se mandri incepand de la peisaje naturale pana la cele mai meraviglioase constructii ale omului. Turistul intotdeauna e atras unde este mai interesant si iata cele mai vizitate tari actual:

  • 10. Thailanda – 26,5 milioane de turişti. Daca iti doresti o vacanta relaxanta pe una dintre insulele tropicale ce apartin de Thailanda, oferta este mai mult decat generoasa: unele insule pot rivaliza cu usurinta cu cele         mai luxoase statiuni estivale din lume, in timp ce altele, mult mai putin populate, iti pot oferi linistea, confortul si intimitatea pe care ti le doresti.

 

  • 9. Rusia – 28,4 milioane de turişti. Rusia este un tărîm al superlativelor – cea mai mare ţară din lume, cea mai mare rezervă de gaz natural şi a doua producătoare de petrol, patria celor mai lungi căi ferate din lume, celui mai aglomerat sistem de metrou şi a unuia dintre cele mai vechi, mari şi adînci lacuri – Baikal. Rusia are şi staţiuni de litoral, iar Kremlinul şi cupolele acoperite de zăpadă ale catedralei sale reflectă puterea şi misticismul acestei naţiuni nordice.

 

  • 8. Marea Britanie-  31,2 milioane de turişti. Nu are o climă potrivită sezonului de vară, cu plaja şi distracţie, în ciuda statutului său de insulă, nu are munți renumiți sau pîrtii celebre. Cu toate acestea, Regatul Unit al Marii Britanii este unul dintre cele mai fascinante atracții turistice datorită culturii sale, arhitecturii valoroase și bine conservate, tradițiilor și farmecului unor locuri unice.

 

 

  • 7. Germania – 31,5 milioane de turişti. Germaniaeste o țară cu una dintre cele mai dezvoltate industrii turistice, axate pe turismul cultural. Cele mai populare destinații sînt Berlin, München, Marea Baltică, Marea Nordului, Hamburg, Bremen.Oaspeții țării pot călători pe cale maritimă și fluvială. Orașele principale în acest sens sînt Rostock(cu ieșire la mare) și Frankfurt (situat pe rîul Main).

 

  • 6. Turcia – 37,8 milioane de turişti. Oraşe istorice precum Troia, Efes, Tarsus, Konya şi multe altele reprezintă o incursiune în trecut şi în stilul de viaţă al anticilor. Porturile liniştite, litoralul cu nisip auriu, natura Turciei şi cluburile de noapte sînt perfecte pentru sporturi nautice, rafting, drumeţii, ciclism, alpinism, schi și distracții.

 

  • 5. Italia – 47,7 milioane de turişti.  Italia are o gamă largă de atracţii turistice, potrivite tuturor gusturilor – de la staţiunile de schi şi alpinism din Alpi pînă la plajele însorite ale Mediteranei şi Adriaticii. Italia înseamnă ceva diferit pentru fiecare turist în parte: Pizza, ruine, opere minunate de artă, plaje fierbinţi, tineri frumoşi, vinuri alese…

 

  • 4. China – 55,7 milioane de turişti. China este o destinaţie turistică foarte apreciată pe plan Internaţional. Pentru a vizita China este nevoie de flexibilitate şi răbdare, însă această ţară îl va recompensa cu amintiri valoroase pe orice vizitator.

 

  • 3. Spania – 60,7 milioane de turişti. În această ţară turiştii vor găsi de toate, de la cîmpii şi văi înverzite, dealuri şi munţi înzăpeziţi în nord, la regiuni aproape deşertice în sud. Diversitatea geografică îi va surprinde pe turiştii care identifică Spania cu plajele şi turismul de litoral. În fiecare an, milioane de turişti vin în Spania – ţară devenită una dintre cele mai importante destinaţii turistice, pe locul trei ca popularitate în Europa.

 

  • 2. SUA  – 69,8 milioane de turişti. SUA are o multime de orase renumite si care merita vizitate ci mai are si multe peisaje naturale ce ne vor lua sufletul cu frumusetea lor.

 

 

  • 1. Franţa – 84,7 milioane de turişti. Ţara se remarcă printr-o varietate extraordinară de peisaje naturale şi de locuri istorice importante: Gorges du Tarn, Gorges du Verdon, Etretat şi celebra sa Aiguille (stînca ascuţită), Camargue, Alpii, Pirineii, cetatea Avignon, Palatul Versailles, castelele de pe malul Loarei. La această listă impresionantă şi incompletă se adaugă un climat agreabil şi o tradiţie gastronomică (vinuri, brînzeturi) deosebit de apreciată. Acest patrimoniu prodigios face ca ”Hexagonul” să fie ţara cea mai vizitată din lume.