Tragedia de la Sîngera: Patru ani de închisoare pentru polițista beată, care a ucis o tânără de 31 de ani

Ala Găină

Polițista de 22 de ani, care în luna august 2023 a urcat în stare de ebrietate la volan, provocând un accident rutier, în urma căreia o tânără de 31 de ani a decedat, și-a aflat sentința. Aceasta a fost condamnată la închisoare pe un termen de patru ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Decizia a fost luată la 20 februarie de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. 

Totodată, au fost admise acțiunile civile înaintate, în total fiind încasată suma de peste 500 000 lei, în scopul compensării prejudiciilor morale și materiale.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Conform rechizitoriului, la 29 august 2023, pe timp de noapte, inculpata,  conducând mijlocul de transport de model „Toyota Prius” pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar și anume o minoră de 6 ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani.

Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului.

Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de 6 ani, i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, minorei de 17 ani – vătămări corporale medii. Inculpata și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

sursa foto: pulsmedia.md