Trei copii minori din Căușeni au ajuns la spital în urma prăbușirii tavanului peste ei

Ala Găină

Trei copii minori au suferit în urma prăbușirii tavanului în camera unei case de locuit din orașul Căușeni în care se aflau. În urma incidentului, copiii au fost internați la Spitalul Raional Căușeni în stare de șoc posttraumatic, a menționat pentru IPN purtătoarea de cuvânt la Spitalul Raional Căușeni și șefa Secției Pediatrie, Cristina Țurcan.

Șefa Secției Pediatrie a precizat că micuții de trei ani și un an, dar și fetița mai mare au fost internați duminică, 24 decembrie. Copiii au fost monitorizați în zilele de sărbători. Fetița a fost externată la domiciliul în stare satisfăcătoare. Cei doi micuți se află în stare stabilă și astăzi au fost transferați din Secția de Anestezie și terapie intensivă în Secție de Pediatrie.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Căușeni, Mariana Didenco, a precizat că incidentul a avut loc în seara zilei de 24 decembrie, la ora 17.15. „La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit preliminar că în domiciliul unei familii, în una din odăi, a căzut tavanul unde se aflau trei copii de 1, 3 și 14 aniˮ, a spus ofițerul de presă, adăugând că, în momentul incidentului, părinții erau în camera alăturată.

Cazul este înregistrat și documentat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.