De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

Trei persoane au suferit arsuri în urma exploatării buteliilor de gaz propan-butan

Ala Găină

Trei persoane s-au ales cu arsuri pe suprafața corpului în urma exploatării buteliilor de gaz în locuință. Primul caz a fost înregistrat în dimineața zilei de 31 martie într-o locuință din satul Cajba, raionul Glodeni.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:20. Potrivit primelor informații, într-o casă de locuit a izbucnit un incendiu, ce ar fi fost provocat de o deflagrație produsă în urma scurgerii de gaz de la o butelie conectată la aragaz. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri, care au reușit localizarea arderii la ora 04:48 și lichidarea completă la ora 06:40. În urma incendiului, proprietara, o femeie în vârstă de 84 de ani s-a ales cu arsuri de gradul I în regiunea capului și membrului superior drept. Bătrâna a fost preluată de medici și transportată la spitalul raional pentru îngrijiri medicale de rigoare. Totodată, focul a distrus mai multe bunuri materiale din interiorului casei de locuit, dar și parțial acoperișul acesteia. 

Un alt caz a fost înregistrat tot pe 31 martie 2024 către ora 17:39 într-o gospodărie din satul Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Aici, în urma unei explozii de la o butelie de gaz a izbucnit un incendiu, iar în consecință, două femei în vârstă de 90 și 57 de ani au primit arsuri de gradul I-II-III pe suprafața corpului. Persoanele au fost transportate de urgență la Spitalul clinic de traumatologie și ortopedie din municipiul Chișinău. La moment starea acestora este gravă stabilă.

În timpul intervenției, angajații IGSU au evacuat două butelii de gaz din interiorul șopronului afectat de incendiu cu suprafața de 16 m2. Pompierii au reușit lichidarea flăcărilor la ora 19:43. În urma incendiului a fost distrus în totalitate șopronul, dar și parțial acoperișul casei de locuit.