Vremea face ravagii în Moldova

Ultimile detalii! Localităţi rămase fără lumină din cauza vremii extreme

Ariadna Bulat

Din cauza viscolului, 17 localităţi din raioanele Leova, Comrat, Basarabeasca, Taraclia au rămas fără energie electrică.

Patru sate din raionul Cahul au rămas izolate, este vorba despre localitățile Rumeantev, Iasnaia Poleana, Iujnoe, Doina.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că în acest moment este sistată circulația și pe porțiunea de drum Slobozia Mare-Vulcănești din sudul Republicii Moldova.

De asemenea, rămâne închis și segmentul Ciumai-Burlăceni, tot de pe traseul M3. Șoferii sunt rugați să aleagă drumurile ocolitoare pentru a evita să rămână întroieniți.

Se circulă cu dificultate pe majoritatea traseelor din sudul, dar și centrul Republicii Moldova, fiind emis cod portocaliu de vreme rea.

În legătură cu starea vremii, punctele de trecere a frontierei „Cișmichioi”, „Giurgiulești-Galați Fero”, „Ceadîr-Lunga-Novîe-Troianî” și „Vulcănești” și-au sistat temporar activitatea.

Autoritățile recomandă șoferilor să evite călătoriile spre România, sau Ucraina, unde toate drumurile de acces spre Odessa au fost închise.

De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să adapteze viteza la condițiile meteorologice pentru evitarea accidentelor. În caz de necesitate, probleme în trafic, anunțați reprezentanții administrației drumurilor la numărul de telefon 022 748961.