Un an de la incidentul de la Aeroport: polițistul de frontieră, Serghei Munteanu, a fost comemorat de colegi

Adrian Sirbu

Conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră alături de efectivul instituției au adus un omagiu colegului lor, polițist de frontieră Serghei Muntean, la un an de la tragicul incident care a avut loc la Aeroportul Internațional Chișinău, pe data de 30 iunie.

Ceremonia de comemorare a fost oficiată de un preot, care a ținut un paraclis în amintirea eroului căzut la datorie prin a-i aduce respect celui care a fost Serghei Muntean. Ulterior, au fost depuse flori la piatra comemorativă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră a Aeroportului.

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca a subliniat că:

Serghei Muntean a fost un exemplu drept de urmat, un coleg, un camarad și un om în adevăratul sens al cuvântului, un exemplu, un profesionist desăvârșit. Va rămâne mereu vie amintirea lui în cadrul Poliției de Frontieră și nu numai”. 

Ulterior, angajații IGPF au vizitat și mormântul polițistului de frontieră Seghei Muntean din satul de baștină Volintiri, raionul Ștefan Vodă.

Este de menționat faptul că incidentul a avut loc în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, în data de 30 iunie 2023.