Un bărbat din Bălți care lupta în Ucraina de partea Rusiei a murit

Redacția Liber TV

Vasilii Spijavca, originar din municipiul Bălți în vârstă de 35 de ani, care a activat în armata rusă, a murit în războiul din Ucraina, relatează Nordnews. 

Se cunoaște că Spijavca, împreună cu familia, s-a mutat în Federația Rusă în urmă cu câțiva ani. Acolo, imediat a început să activeze în armată, în orașul Tula.

La războiul din Ucraina, el a ajuns ca soldat în Divizia 106 Gardă Aeropurtată – Tula. Potrivit rudelor bărbatului, Spijavca a decedat pe 1 iunie. El a lăsat în urmă o soție cu doi copii.

După moartea lui Spijavca, la Tula, pe 7 iunie, a avut loc o ceremonie de rămas bun. Potrivit presei din Tula, la ceremonie au participat militari și șeful administrației orașului Dmitri Belyaev, care a ținut un discurs.

„Vasilii Spijavca – puternic, sănătos, nu s-a ascuns pe la spate și a fost acolo unde a fost cea mai mare nevoie – în prima linie. Și-a îndeplinit până la capăt datoria și și-a dat viața pentru țara sa, a fost un adevărat erou. Sunt profund convins că acest sacrificiu nu a fost în zadar. Aceasta este slujirea Patriei în numele păcii, dreptății, în numele nostru al tuturor”, a spus oficialul de la Tula.