Un microbuz cu 17 pasageri de pe ruta Chișinău – București s-a răsturnat în județul Galați. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Adrian Sirbu

Accident grav în nordul județului Galați. Un microbuz cu 17 persoane s-a răsturnat, din cauza viscolului puternic, în afara șoselei. A fost activat Plan Roșu de Intervenție, însă până la sosirea echipajelor de intervenție, toți pasagerii s-au autoevacuat. O persoană a fost rănită, scrie adevărul.ro.

„Un bărbat, cu vârsta de 40 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în timp ce conducea un microbuz care efectua o cursă de transport persoane de la București către Chișinău, când a ajuns pe DN 24, între localitățile Gara Berheci și Priponești, din județul Galați, a pierdut controlul direcției de mers pe fondul unui carosabil acoperit cu zăpadă, precum și a vântului puternic, iar autovehiculul a derapat, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat”, a transmis Poliția Galați.

Întrucât în microbuz se aflau 17 persoane, a fost activat planul roșu de intervenție.

„Până la sosirea echipajelor de intervenție și salvare, toți cei care se aflau în autovehicul s-au autoevacuat. O singură persoană, o femeie de 55 de ani, care acuza dureri abdominale a fost preluată și transportată la spital”, a mai anunțat IPJ Galați.

Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.