Moldovean în Italia

Un moldovean stabilit cu traiul în Italia a salvat viaţa unei bătrâne

Victoria Furnic

Benderschi Radu, în vârstă de 33 de ani din Moldova, a observat cum din casa de alături iese fum. Împreună cu un alt vecin, au mers în fugă să vadă situaţia și au observat în casa cuprinsă de flăcări o bătrână.

„M-a luat de braț și mi-a spus că trebuie să urcăm la nivelul superior pentru a stinge salteaua care s-a aprins. Totuși, nu era cazul, fiindcă flăcările s-au răspândit pe tot nivelul superior. Ea insista, încât am fost nevoit să o trag cu forța în afara casei, după ce am deconectat un cuptor, care a fost aprins pentru a pregăti ceva de mâncare. În casă nu era energie electrică, iar doamna avea multe haine pe ea, fiindcă nu funcționa sistemul de încălzire. Nu știu cum e posibil să locuiești în astfel de condiții. Ea nu și-a dat seama că era în pericol, de aceea am fost nevoit să o scot cu forța din locuință”, povestește moldoveanul. 

Mai târziu, la fața locului au intervenit pompierii, care au stins incendiul timp de câteva ore, iar apoi au efectuat verificările corespunzătoare ale clădirii.

Radu Benderschi stabilit în Italia, cu familia de zece ani, angajat al unei companii de transport de medicamente: „am făcut doar ceea ce trebuia să fac", spune el, pur și simplu.