De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

Un nou sprijin frățesc! România va acorda Republicii Moldova un ajutor de 130.000 de metri cubi de lemne de foc

Redacția Liber TV

Guvernul României a aprobat un ajutor pentru Republica Moldova constând într-o cantitate de 130.000 de metri cubi de lemne de foc, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

„Ținând cont de situația în care se găsește Republica Moldova în ceea ce privește asigurarea resurselor energetice și în deplină solidaritate cu cetățenii din Republica Moldova, aprobăm un ajutor de lemne de foc în cantitate de 130.000 de metri cubi”, a precizat prim-ministrul, la începutul ședinței Executivului, scrie Știrile TVR.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a explicat că acest sprijin va fi acordat prin Regia Națională Romsilva.

„În urma discuțiilor care au avut loc cu ocazia vizitei doamnei președinte al Republicii Moldova, s-a discutat această nevoie a Republicii Moldova de a fi susținută, sprijinită pentru asigurarea lemnului de foc și în țara vecină. Putem prin Regia Națională Romsilva să acordăm acest sprijin, motiv pentru care am prezentat acest memorandum pentru ședința de astăzi a Guvernului”, a menționat Tanczos Barna.