Un tânăr moldovean a murit în SUA în urma unei altercații cu polițiștii

Adrian Sirbu

Fiul avocatei Natalia Sprincean, Ștefan Sprincean de 28 ani, stabilit cu traiul în Statele Unite ale Americii, a decedat ca urmare a unui atac de cord, după ce a fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud. Anunțul a fost făcut de Uniunea Avocaților din Republica Moldova.

Familia îndurerată a tânărului are nevoie de 50.000 dolari pentru a repatria corpul neînsuflețit în Republica Moldova.

Este o situație extrem de grea și dureroasă. În numele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, transmitem sincere condoleanțe familiei Sprincean și tuturor celor care l-au cunoscut pe Ștefan. În aceste momente grele, suntem alături de toți cei îndurerați și le oferim toată compasiunea și susținerea noastră necondiționată. Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace și să-i așeze sufletul bun în rândul celor drepți!”, scrie Uniunea Avocaților din Republica Moldova pe pagina sa de Facebook.

Potrivit presei americane, tragedia s-ar fi produs pe 7 aprilie 2024. Poliția din SUA a intervenit ca răspuns la o ceartă „violentă între un angajat și un patron”. Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că magazinul era în dezordine, iar patronul era în spatele tejghelei suferind răni. Ulterior, a urmat o „scurtă interacțiune”, în timp ce ofițerii au încercat să-l „controleze și să-l plaseze în custodie”, ceea ce a lăsat victima să nu răspundă și să aibă nevoie de a fi transportat la un spital local, unde a murit ulterior.

Și Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul tânărului în statul american Carolina de Sud

Adresăm sincere și profunde condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor”, anunță MAE.

Diplomația de la Chișinău informează că ambasada țării noastre la Washington DC este în contact permanent cu autoritățile americane, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun.

La moment urmează să fie eliberat pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului neînsuflețit”, a mai precizat MAE.